Linda's hete kip
Ingredienten: (4 pers.):
3 ons tauge
3 grote uien
4 ons kipfilet
2 eetlepels azijn
2 eetlepels sambal
2 teentje knoflook (mag ook meer)
4 eetlepels ketchup
wat olie
4 eetlepels pindakaas
9 eetlepels ketjap manis
6 eetlepels bruine bastard suiker
1 kopje boullion
Bereiding:
Zelf zorg ik altijd dat alles klaar staat in schaaltjes. Dus kipfilet snijden, uien snijden. enz. Bereiding Bak de kipfilet even aan. Schep het uit de pan. Bak de uien tot ze glazig zijn. Pers de knoflook erboven uit. Doe de boullion bij de uien. Voeg de azijn, ketjap en ketchup toe, roer dit goed door elkaar en voeg vervolgens de bastardsuiker, sambal en pindakaas toe. Doe de kip weer terug en laat deze gaar worden in de saus. Als de kip gaar is, de gewassen tauge toevoegen (nog even laten staan tot de tauge ook warm is.
Receptnummer: 4103 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees/Vis | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Linda
Opmerking:
Met dit gerecht heb ik altijd succes. Zelfs mensen die vragen van goh kan je dat van de vorige keer weer maken? Ja. Het zijn rare ingredienten. Maar het is ozo lekker. Serveren met witte rijst.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept