Nieuws   Zoeken 

Sonja's traditionele Poolse zuurkool piroggen
Ingredienten: (4 pers.):
Voor het deeg:
375 gr Tarwebloem
1,5dl water
Vulling:
500gr zuurkool
100gr champignons
50 gr ui
Peper + zout
afwerken:
paneermeel
Boter
Bereiding:
Bloem met water tot stevig deeg kneden. Uitrollen naar lap van 2mm dikte. Rondjes van 9cm eruitsnijden. Zuurkool gaar koken + fijnsnijden. champignons + ui snipperen en even fruiten. Door de zuurkool mengen en op smaak brengen met peper en zout. Leg wat zuurkoolmengsel op de lapjes en vouw ze dicht. Druk de randjes goed aan en maak met een vork een motiefje in de rand. Kook de piroggen in water in 6 minuten gaar. Uit de pan nemen en uit laten lekken. Bak in wat boter de paneermel bruin en giet dit over de piroggen. Serveren met rauwkost salade.
Receptnummer: 4126 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Sonja
Opmerking:
De piroggen kunnen na het koken 2 minuten onder de grill gelegd worden. Je kan ze ook van tevoren bereiden en onder de grill opwarmen. Lekker snel als je 's avonds geen tijd hebt. Je kan ze overigens ook goed invriezen.
Iedere vulling is mogelijk. Vlees/vis/groente/mixen van deze, maar de zuurkool is traditioneel de vulling.
DEEG OVER: MAAK VAN DE DUNNE LAPJES MINI PIZZA-TJES DOOR ZE IN TE SMEREN MET TOMATENPUREE EN DOE EROP WAT JE LEKKER VIND. LEG ZE DAARNA 5 MINUTEN OP EEN PLAAT IN DE OVEN OP 250ÂșC!! LEUK ALS VOORAFJE.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept