Nieuws   Zoeken 

Sophie's duiveltjesvlees
Ingredienten: (2 pers.):
250 gr kipfilet
3 eetlepels ketjab manis
1 theelepel sambal
1\2 zakje nasikruiden
3 el tomatenketchup
2 uien
1\2 doosje champignons
1 eetlepel pindakaas
1\8 liter slagroom
1 el boter
3 el azijn
Bereiding:
Wel de nasikruiden in een beetje heet water. Roer een marinade van ketjab, azijn, sambal, ketchup en de nasikruiden. Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Roer de kipfilet door de marinade en laat dit een paar uur in de koelkast marineren. (kan ook een dag van te voren). Fruit de ui in de hete boter. Voeg de champignonplakjes toe als de uien bruin zijn. Roer na 5 minuten de kipfilet erdoor met de marinade en laat de kip afgdekt 25 minuten op laag vuur stoven. Roer de pindakaas en de slagroom erdoor. (niet meer laten koken).
Receptnummer: 4133 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Sophie Cremers
Opmerking:
Serveer met rijst, komkommer en gebakken uitjes.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept