Nieuws   Zoeken 

Miranda's nieuwe aardappelsalade met makreel
Ingredienten: (4 pers.):
750 gr. nieuwe aardappelen of krieltjes
125 ml crème fraíche
1 eetl. grove mosterd
1 eetl. geraspte mierikswortel (potje)
3 bosuitjes
1 gestoomde makreel
6 stengels bleekselderij
zout en peper
Bereiding:
1. Snijd de aardappelen in stukjes (gebruik je krieltjes halveer ze dan). Kook ze in weing water met wat zout in ca. 20 minuten beetgaar. 2. Roer intussen voor het sausje de crème fraíche, mosterd en mierikswortel door elkaar. 3. Snijd de bosuitjes in ringetjes en roer die ook door het sausje. 4. Breng het sausje op smaak met zout en peper. 5. Giet de aardappelen af (LET OP: bewaar 3 eetlepels kookvocht). 6. Schep het sausje met het kookvocht door elkaar en giet deze over de nog warme aardappelen. 7. Laat de aardappelen in ca. 2 uur helemaal koud worden. 8. Maak intussen de makreel schoon en verdeel hem in stukjes. 9. Snijd de blekselderij in de lengte in hele dunne reepjes. 10. Verdeel de bleekselderij over de borden, schep hier de aardappelsalade op en verdeel de stukjes makreel erover. 11. EET SMAKELIJK
Receptnummer: 4136 | Categorie: Salade | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 90 min. | Meer recepten van: Miranda
Opmerking:
Je kunt ook paling gebruiken, en eventueel garneren met wat garnaaltjes.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept