Ingredienten: (4 pers.):
3 middelgrote courgettes.
zout/peper.
2 middelgrote uien.
100 gr feta of schapenkaas.
1 tomaat.
2-3 eetl. fijngesneden dille.
2 eetl. fijngesneden peterselie.
3-4 eieren.
3 eetl. bloem.
2-3 eetl. olijfolie. | Bereiding:
Schil de courgettes en rasp ze. Bestrooi ze met 1 theel. zout en knijp de geraspte courgettes goed uit, in een doek, tot er zoveel mogelijk vocht uit is. Meng de courgette-rasp met de fijngesneden ui, de fijngemaakte feta, de in blokjes gesneden tomaat (even het velletje eraf halen), dille, peterselie, zout/peper, eieren en bloem. Verhit de olie en bak hierin, in gedeelten van steeds een flinke eetlepel courgette-mengsel, de koekjes. Bak ze aan elke kant in 3-4 min. lichtbruin en krokant. Serveer ze warm. |