Nieuws   Zoeken 

Marlies' kleurige rijst met pittige gehaktballetjes
Ingredienten: (2 pers.):
(basmati)rijst
diepvrieserwtjes
400 gram rundergehakt
Conimex nasikruiden
beetje ketjap
knoflookpoeder
peper en zout
champignons
rode paprika
Bereiding:
Zet de rijst op en voeg hier de laatste 5 minuten een half pak diepvrieserwtjes toe. Meng intussen de nasikruiden, ketjap en knoflookpoeder met het gehakt en draai hier kleine balletjes van. Bak deze bruin en knapperig. Bak de laatste vijf minuten de gesneden champignons en paprikareepjes mee. Breng op smaak met peper en zout en ketjap. Serveertip: Maak een bergje van de kleurige rijst, maak hierin een kuiltje en doe hierin het mengsel met gehaktballetjes. Hierover kun je nog wat ketjap of chilisaus gieten. Lekker met atjarsalade.
Receptnummer: 4166 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Marlies
Opmerking:
De rijst kun je nog veel 'kleuriger' maken door er ook nog een blikje mais en fijn gesneden paprikaatje aan toe te voegen. Het mengsel met gehaktballetjes kun je wat sauziger maken door er op het laatste moment bijvoorbeeld babi pangangsaus of ketjapsaus van Conimex overheen te gieten. Dat is eigenlijk helemaal lekker!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept