Jan's appelcake zonder eieren
Ingredienten: (4 pers.):
250 gr. bloem
150 gr. rietsuiker
2 el gesmolten boter
1 zakje gist in poedervorm
2 dl lauw water
2 jonagold (appel)
Bereiding:
Meng de bloem, de suiker en de gesmolten boter. Roer
gistpoeder los met 1 dl lauw water en doe het bij het bloem-
mengsel.
Schil de appels, snijd het vruchtvlees in plakjes en meng
ze onder het beslag.
Stort het beslag in een cakevorm en zet het gedurende 30 min
op een warme, rustige plaats waar het deeg kan rijzen.
Bak de cake in 30 min in een hete oven van 200 C
Receptnummer: 418 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 70 min. | Meer recepten van: jan dierckx
Opmerking:
Dit is een recept van Meesterkok PIET HUYSENTRUYT voor mensen met een allergie voor eieren.
Mensen met een koemelkeiwitallergie vervangen de boter door SOJAMARGARINE.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op https://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept