Nieuws   Zoeken 

Sandra's canneloni
Ingredienten: (4 pers.):
300 gram diepvries spinazie
1 grote ui
1 a 2 tenen knoflook
200 gram ricotta kaas (of geitenroomkaas)
2 eieren
1 theel oregano
3 eetlepels melk
50 gram parmezaanse kaas
Zout
Peper
Boter
Pakje Canneloni
Voor de saus:
1 ui
Pak gezeefde tomaten
1 theelepel basilicum
Dessertlepel suiker
Bereiding:
Laat de spinazie al ruim van te voren ontdooien en druk dan in een zeef het vocht eruit. De uien en knoflook snipperen/snijden in kleine stukjes. Ovenschaal invetten en oven alvast voorverwarmen op 200 graden. Laat in een pan met wat boter 1 gesneden ui met de knoflook even zachtjes bakken. Ondertussen doe je in een kom: de uitgelekte spinazie, de oregano, de twee losgeklopte eieren met melk, de ricotta (geitenroom kaas, de aangebakken ui met knoflook, zout en peper naar smaak. Alles goed door elkaar mengen en evt. met een spuitzak (maar kan ook met een theelepeltje)in de canneloni spuiten/scheppen. Voor de saus: in een pan de inhoud van het pakje gezeefde tomaten doen, langzaam warm laten worden en ondertussen toevoegen: suiker, basilicum, zout en peper en ongeveer 5 minuten zachtjes laten koken. Dan in de ingevette ovenschaal, de gevulde canneloni rolletjes leggen en daarover de warme tomatensaus schenken. Dan de schotel 30 minuten in voorverwarmde oven op 200 graden laten bakken. Het laatste kwartiertje even aluminiumfolie overheen doen omdat anders de tomatensaus er bovenop te droog wordt.
Receptnummer: 4221 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: Sandra
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept