Nieuws   Zoeken 

varkensvlees in ananassaus a la Reina
Ingredienten: (4 pers.):
500 gr. mager varkensvlees
zout, peper
1/2 eetl. bloem
3 eetl. ketjap manis
1 theel. laos
1 theel. ketoembar
1/2 ltr. blik ananasstukjes
1 groene en 1 rode paprika
2 appels (Granny Smith)
6 eetl. olie
1 eetl. maizena
2 eetl. suiker
3 eetl. azijn
1/3 kippebouillontablet
Bereiding:
Voorbereiden: Vlees in blokjes snijden. Bestrooien met zout, peper en bloem. 1 eetl. ketjap, laos en ketoembar tot sausje roeren. Vlees erdoor scheppen. Ong. 2 uur in koelkast zetten. Ananas uitlekken, sap opvangen en aanvullen met water tot 1 1/2 dl. Paprika's in halve reepjes snijden. Appels (schillen) in plakjes snijden. Bereiden: In braadpan olie verhitten. Vlees ong. 5 minuten bakken. Toevoegen: ananasstukjes, paprika en appel, ong. 10 minuten laten sudderen. Maizena, 2 eetl. ketjap, suiker en azijn tot glad papje roeren. In pan ananassap en bouillontablet aan de kook brengen. Al roerend maizena toevoegen tot gebonden saus. Over vlees schenken en serveren met rijst,
Receptnummer: 4224 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Reina
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept