Ingredienten: (4 pers.):
500 gr. mager varkensvlees
zout, peper
1/2 eetl. bloem
3 eetl. ketjap manis
1 theel. laos
1 theel. ketoembar
1/2 ltr. blik ananasstukjes
1 groene en 1 rode paprika
2 appels (Granny Smith)
6 eetl. olie
1 eetl. maizena
2 eetl. suiker
3 eetl. azijn
1/3 kippebouillontablet | Bereiding:
Voorbereiden: Vlees in blokjes snijden. Bestrooien met zout, peper en bloem. 1 eetl. ketjap, laos en ketoembar tot sausje roeren. Vlees erdoor scheppen. Ong. 2 uur in koelkast zetten. Ananas uitlekken, sap opvangen en aanvullen met water tot 1 1/2 dl. Paprika's in halve reepjes snijden. Appels (schillen) in plakjes snijden. Bereiden: In braadpan olie verhitten. Vlees ong. 5 minuten bakken. Toevoegen: ananasstukjes, paprika en appel, ong. 10 minuten laten sudderen. Maizena, 2 eetl. ketjap, suiker en azijn tot glad papje roeren. In pan ananassap en bouillontablet aan de kook brengen. Al roerend maizena toevoegen tot gebonden saus. Over vlees schenken en serveren met rijst, |