Nieuws   Zoeken 

Beppie's Chinees rundvlees uit de wok
Ingredienten: (4 pers.):
4 grote gedroogde Chinese paddestoelen.
500 gr. magere runderlapjes.
1 1/2 paprika (verschillende kleuren).
1 bosje lenteuitjes.
250 gr. bleekselderij.
2 teentjes knoflook.
stukje gemberwortel (± 2 cm.)
4 eetl. sesamolie.
25 gr. cashewnoten.
2 eetl. sojasaus.
2 eetl. rijstwijn (of droge sherry)
zout/peper.
Bereiding:
De paddestoelen in warm water leggen en 30 min. laten wellen. Regelmatig het water verversen. In de tussentijd het vlees in reepjes snijden. De paprika in reepjes, de uitjes in ringetjes, en de selderij in plakjes snijden. De knoflook en de gember klein snijden. De paddestoelen uit het water halen en de harde steel eraf snijden. Onder de kraan wassen, droogdeppen en in zeer dunne reepjes snijden. De olie in een wok verhitten en de noten hierin bakken tot ze lekker gaan ruiken en ze dan uit de wok halen. Het vlees al roerende gaarbakken in de rest van de olie. De groenten, de knoflook en de gember toevoegen en knapperig bakken. Met sojasaus en rijstwijn blussen, op smaak brengen en het mengsel al roerend nog ± 3 min. gaar laten worden, evt. nog een beetje water toevoegen. Over de borden verdelen, de noten er over strooien en serveren!
Receptnummer: 4272 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: Beppie Soeurt-Bax
Opmerking:
Lekker met (gele) rijst. Maar met mie of spagetti bijv. is het ook lekker. Je kunt de Chinese paddestoelen ook vervangen door bijv. oesterzwammen of andere lekkere paddestoelen.
Eet smakelijk!!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept