Nieuws   Zoeken 

Zoete courgettetaart (voor Carietha) van Mendely
Ingredienten: (8 pers.):
2 courgettes (ca. 700 g)
250 g witte basterdsuiker
2 zakjes vanillesuiker
3 theelepels koekkruiden
200 g bloem + bloem voor bestuiven
zout
150 g koude boter + boter voor invetten
3 eieren
2 bekertjes crème fraîche
poedersuiker
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 180 graden Celsius. Courgettes wassen en grof raspen. In zeef zoveel mogelijk vocht eruit drukken. Courgetterasp met 150 g basterdsuiker, vanillesuiker en koekkruiden pureren. Bloem, rest basterdsuiker en zout zeven boven kom. Boter toevoegen en met 2 messen erdoor snijden. Tot soepel deeg kneden. Werkblad met bloem bestuiven. Deeg uitrollen tot lap van ca. halve cm dik. Springvorm (24 cm) invetten en met het deeg bekleden. Eieren loskloppen met de crème fraîche. Courgettemengsel erdoor mengen en in vorm scheppen. In ca. 60 minuten in oven gaar en goudbruin bakken. Bestrooien met poedersuiker.
Receptnummer: 4305 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Mendely
Opmerking:
Dit recept komt uit blaadje van Super.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept