Nieuws   Zoeken 

Reina's Zalmtaart (van Doortje)
Ingredienten: (4 pers.):
3 eieren
1/2 ui
100 gr. ham
1 eetl. boter
1 blikje rode (of roze) zalm a 440 gr.
3 eetl. cognac
1 1/2 dl. room
zout, peper, paprikapoeder (hot)
6 plakjes bladerdeeg
voor de versiering zie opsomming bij opmerking
Bereiding:
Ui fijnsnipperen en ham in stukjes snijden. Fruit ui 3 min. in boter in de koekepan en laat ham ca. 2 min. meebakken. Giet de zalm af, verwijder graten en dergelijke en maak de zalm los met een vork. Klop in een kom de eieren met cognac en room los, schep het ui-hammengsel en zalm erdoor en breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder. Een beetje pittig is wel het lekkerst! Laat bladerdeeg ontdooien. Vet in en bekleed een springvorm (24 cm) met bakpapier. Verwarm de oven voor op 225 gr. Bekleed de springvorm met bladerdeeg, met opstaande rand van ong. 2 cm. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Schenk het zalmmengsel erin. Bak in het midden van de oven de taart in 40 min. goudbruin en gaar. Dien warm op of laat afkoelen. Lekker met een salade, of hapje bij de borrel, of bij een buffet.
Receptnummer: 4308 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees/Vis | bereidingstijd: 50 min. | Meer recepten van: Reina
Opmerking:
Versier de taart bijvoorbeeld met: plakjes hardgekookt ei, ringen ananas, waaiervormig gesneden augurkjes, zwarte olijven, kersen op sap, plakjes komkommer en dergelijke.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept