Nieuws   Zoeken 

Perenstrudel van Lauretta
Ingredienten: (4 pers.):
4 vellen filodeeg
2 peren
150 gram cake
40 gram rozijnen
30 gram sesamzaad
50 gram lichte basterdsuiker
½ eetlepel kirsch aroma
30 gram boter
1 eidooier
2 eetlepels slagroom
extra nodig:
bakpapier
kwastje
Bereiding:
Laat het filodeeg ontdooien volgens de gebruiksaanwijzing. Schil de peren en snij het vruchtvlees in blokjes. Brokkel de cake. Meng de peer met de rozijnen, sesamzaad, cake, basterdsuiker en de kirsch. Vervarm de oven voor op 220ºC (hetelucht 200ºC). Bekleed de bakplaat met bakpapier. Smelt de boter. Bestrijk de vellen filodeeg aan één kant met boter en leg ze op elkaar. Verdeel het peermengsel in een reep over het deeg en laat de randen vrij. Rol het deeg op tot een strudel. Vouw de zijkanten dicht naar beneden en plak ze vast met wat boter. Klop de eidooier los met de slagroom. Leg de strudel op de bakplaat en bestrijk de bovenkant van de strudel met het eimengsel. Bak de perenstrudel midden in de oven in ± 25 minuten gaar. Snij de warme strudel in schuine plakken en serveer ze direct.
Receptnummer: 4318 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: Lauretta Akkerman
Opmerking:
Lekker met saus van gesmolten en afgekoelde chocolade en geklopte slagroom erdoor.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept