Nieuws   Zoeken 

Kipfiletreepjes met witlof en appel van Els
Ingredienten: (4 pers.):
4 ons kipfilet
1 sjalotje
300 gr. witlof
1 appel
citroensap
3 el olijfolie
zout en peper
1/8 l slagroom
1 el honing
kerstomaatjes
Bereiding:
Snijd de kip (kalkoen kan natuurlijk ook) in reepjes. Snipper het sjalotje. Snijd de witlof in smalle reepjes evenals de appel. Besprenkel de appel met citroensap. Verhit de olie en roerbak de sjalotsnippers ca. 2 minuten. Voeg dan de kipreepjes toe en roerbak het ca. 5 minuten. Schep de witlof en appel erdoor en breng het op smaak met zout en peper. Ong. 4 minuten bakken, goed doorscheppen. Schenk dan de room en de honing erbij en warm het goed door. Tot slot heel even de gehalveerde kerstomaatjes (een stuk of 6 tomaatjes) meewarmen. Lekker met pasta.
Receptnummer: 4326 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: Els herrenberg
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept