Nieuws   Zoeken 

Visgoulash van Beppie
Ingredienten: (4 pers.):
100 gr. ontbijtspek.
2 uien.
1 groene paprika.
3 eetl. olijfolie.
1 klein blikje tomaten puree.
1 zakje tomatensaus,
(of zelfgemaakte, recept M-J 3025)
3 dl. bouillon.
1 theel. paprikapoeder.
2 teentjes knoflook.
500 gr. kabeljauwfilet,
(eventueel diepvries).
200 gr. champignons.
2 eetl. groene olijven zonder pit.
peper/zout.
2 eetl. versgehakte peterselie.
Bereiding:
Snijd het ontbijtspek in reepjes en bak ze 2 min. in een droge koekenpan. De gepelde uien fijnsnipperen. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verhit de olijfolie en roerbak hierin de uien en de paprika. Voeg de spekreepjes de tomatenpuree en de tomatensaus toe. Schenk de bouillon erbij. Laat de saus binden. Doe de paprikapoeder en de kleingesneden knoflookteentjes erbij. Snijd de vis in grote dobbelstenen en de champignons in plakjes. Leg de vis, de champignons en de olijven in de tomatensaus en laat de vis zachtjes in 10 min. gaar stoven. Schep alles voorzichtig om, anders valt de vis uit elkaar. Peper/zout erbij naar smaak. Bestrooien met peterselie. Eet smakelijk.
Receptnummer: 4329 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Beppie Soeurt-Bax
Opmerking:
Samen met bijv. rijst en een groene salade. Maar ook aardappelpuree erbij is lekker!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept