Nieuws   Zoeken 

Roerbakschotel met groente en rijst van Zwaantje
Ingredienten: (3 pers.):
300 gram hamlapjes
3 lente uitjes
1 eetl bloem
300 gram roerbakgroentemix
(kant en klaar verkrijgbaar)
1 flesje maggi vloeibare bouillon tuinkruiden
Bereiding:
Snijd de hamlapjes in blokjes en de lenteuitjes in ringen.Schud het vlees om met bloem.Verhit de boter in een hapjes pan en roerbak het vlees 5 min op hoog vuur. Neem het vlees uit de pan en houd het apart. Doe de roerbak groente in de pan en roerbak de groente tot het beetgaar is. Doe het vlees er weer bij,voeg1,5 dl wateren de lenteui toe en laat het geheel nog 5 min doorwarmen. Breng het geheel op smaak met 1a 2 eetl maggi vloeibare bouillon tuinkruiden.
Receptnummer: 4332 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Zwaantje
Opmerking:
Je kan dit met rijst eten maar ook met gekookte of gebakken aardap.
TIP:vlees met bloem bestuiven gaat heel gemakkelijk als je de bloem en de vleesblokjes in een plastic zakje doet het zakje dichthoudt en dan stevig schudden.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept