Ingredienten: (5 pers.):
400gr kipfile
3 bolletjes gember
1 pot kersen zonder pit nettogewicht 350 gram
2el olie
1 bekertje creme fraice
1/2 zakje kerriesauspoeder
1 th sambal
3 th kappertjes
teentje knoflook
zout peper
1 blikje croissantdeeg 230 g
150 gr geraspe belegen kaas
| Bereiding:
kip in stukjes snijden gember in kleine stukjes snijden. in zeef kersen uit laten lekken. in koekepan olie verhitten. kip 5 min goudbruin bakken. af en toe omscheppen. toevoegen kersen,creme fraice,kerriesauspoeder,sambal,kappertjes en gember. knoflook er boven uitpersen.door elkaar roeren. op smaak maken met zout en peper. bereiden: oven voorverwaremen op 200 graden lage ronde ovenschaal invetten croissantdeeg in driehoeken verdelen.ovenschaal bekleden met deeg. punten naar buiten laten wijsen. kipkersenmengsel over deeg verdelen, deel van de kaas erover strooien. met overhangend deeg bedekken. rest van de kaas erover. en op rooster in het midden van de oven in ca. 20 min goudbruin bakken. |