Ingredienten: (4 pers.):
4 kalkoenfiletlapjes (500 gr.)
zout, peper
50 gr. boter
1 gesneden ui
2 teentjes knoflook (uitgeperst)
1 blikje uitgelekte maiskorrels
1 komkommer (geschild in blokjes)
1 klein blikje tomatenpuree
50 gr. gewelde rozijnen
1/2 theel. kruidnagelpoeder
1/2 theel. kaneel
45-50 gr. geschaafde amandelen (zakje Baukje)
1 dl. rode wijn of bouillon
event. 1 theel. venkelzaad (te koop in toko's of kruidenstal op de markt) | Bereiding:
Bestrooi de kalkoenfilets met zout en peper. Bak ze in de boter (2 minuten elke kant). Neem ze uit de pan en houd ze warm in aluminiumfolie. Fruit dan de ui met de teentjes knoflook in de bakboter. Voeg maiskorrels, komkommerblokjes, tomatenpuree, rozijnen, kruidnagelpoeder, kaneel, amandelen, peper naar smaak (venkelzaad) en de rode wijn of bouillon toe. Leg hierop de filets en verwarm het geheel nog ongeveer 10 minuten. Lekker met tomatensalade en rijst. |