Nieuws   Zoeken 

Beppie's maussaka
Ingredienten: (4 pers.):
3 courgettes (of aubergines).
500 gr. rundergehakt.
1 blikje tomatenpuree.
3 uien.
5 tomaten.
100 gr. geraspte kaas.
1/2 ltr., niet te dunne, bechamel saus
(zelf gemaakt of van een pakje).
2 teentjes knoflook.
8 vastkokende aardappelen.
olijfolie of boter om in te bakken.
1 eetl. gedroogde basilicum,
(of een potje verse).
peper/zout.
1 dl. vleesbouillon,
(zelf gemaakt of van een tablet).
Bereiding:
Snijd de ui en de courgettes in schijfjes en stoof ze even in wat olijfolie. Bak het gehakt in een klontje boter, breng op smaak met peper/zout en doe er dan de tomatenpuree bij. Pel de tomaten en snijd ze in plakken. Doe er het fijngesneden knoflookteentje bij. Nu kan de ovenschaal gevuldt worden. Doe eerst een laagje courgettes in de schaal, met daarop wat uiringen. Vervolgens een laagje gehakt. Leg daarna plakjes tomaat op het gehakt. Giet de helft van de vleesbouillon er over en herhaal deze handelingen nog een keer. Giet de bechamelsaus over de maussaka. Strooi er tenslotte de geraspte kaas overheen. Zet de maussaka 20 min. in een op 200° C voorverwarmde oven en laat er daarna onder de grill nog een mooi bruin korstje op komen. (Geen grill?, dan iets langer in de oven laten staan). Kook intussen de aardappels gaar, snijd ze in schijfjes en bak ze in wat olie of boter met de basilicum en het teentje knoflook. Serveer de aardappels apart met de maussaka. Eet smakelijk!!
Receptnummer: 4425 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 35 min. | Meer recepten van: Beppie Soeurt-Bax
Opmerking:
In plaats van de zelfgebakken aardappelen kan je ook kant en klare schijfjes van de grootgrutter nemen, ben je sneller klaar! Ook smaakt (rode) rijst er prima bij!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept