Nieuws   Zoeken 

gesmulde tomaten met garnalen en brie van Leonie
Ingredienten: (2 pers.):
2 grote vleestomaten
verse basilicum
teentje knoflook (evt.)
garnalen (ongeveer 200 gram)
punt brie
zout/peper
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de tomaten en hol ze uit. Strooi er een beetje zout en peper in. Fruit een geperst teentje knoflook in wat olie en bak de garnalen hierin even aan. Scheur de basilicumblaadjes (hoeveelheid naar eigen smaak) en voeg deze toe. Vul de tomaten met het mengsel en bedek dit met de in plakken gesneden brie. Zet de tomaten in een ovenschaal een kwartiertje in de oven.
Receptnummer: 4429 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: Leonie Reijnen
Opmerking:
Als hoofdgerecht is het heerlijk om er frietjes en sla/spinazie bij te eten.
Het is ook een succes als voorgerechtje; de ingrediƫnten zijn dan voldoende voor vier personen. Serveer de tomaatjes dan op een bedje van veldsla en/of alfalfa, met stokbrood om de gesmolten kaas mee op te 'vegen'. HEERLIJK!!!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept