Nieuws   Zoeken 

Distel's tonijn ovenschotel
Ingredienten: (3 pers.):
2 blikjes tonijn
1 halve prei
8 eetlepels havermout
100 gr. kaas (jong/oud of wat je het lekkerst vindt)
50 gr. boter (margarine)
melk
peper en zout
1 zakje ongepelde amandelen
stokbrood
Bereiding:
Dit is een heel makkelijk recept, ik heb het van mijn moeder en zij heeft het uit een onbekend boekje denk ik. Het is gezellig om bv. met z'n 2tjes te eten want je eet uit 1 schotel. met wijn en kaarsen. verwarm de oven voor op 180 graden doe de tonijn in een mengkom en maak het fijn met een vork (hoeft niet heel precies). rasp de kaas, snij de prei klein en roer dat door de tonijn.Doe dan de boter er in kleine stukjes erbij en prak het er door. Strooi ongeveer 8 eetlepels havermout erover en meng het door het geheel. Voeg nu de melk er aan toe. Een precieze hoeveelheid is er niet, het mengsel moet niet te droog zijn, echt als een smeersel. nu kun je naar smaak peper en zout toevoegen. vet een ovenschaal in met boter (met een kwastje) en schep het mengsel erin. druk het een beetje aan met een vork en strijk het glad. als laatste kun je nu de amandeltjes erover verdelen. ik doe het altiijd in een binnen- en buitenkring en in het midden een paar met de punten naar elkaar. dat ziet er heel leuk uit. zet nu het gerecht in de oven. het moet er ongeveer 3 kwartier in staan tot het bovenste een goudbruinen kleur heeft (licht). snijd het stokbrood in plakjes, haal het gerecht uit de oven en eet smakelijk.
Receptnummer: 4432 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 55 min. | Meer recepten van: Distel
Opmerking:
wij zetten de schaal in het midden en halen steeds met ons mes wat uit de schaal en smeren dat op een stokbroodje. (net zo gezellig als kaasfonduen) een komkommersalade of gewoon losse komkommer en/of tomaat vind ik er lekker fris bij.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept