Nieuws   Zoeken 

Gaidy's gele mie met kip
Ingredienten: (3 pers.):
300 gr. maiskipfilet
1 teen knoflook
1 bloemkool
1 blik (300 gr.) maiskorrels
350 gr. roerbakmie
4 el olie
1/2 tl koenjit
1 el indiase currypasta of hot currypoeder
1/2 el gemberpoeder
1 tl sambal
1 dl kokosmelk
1 kruidenbouillontablet
2 el sesamzaadjes geroosterd
allesbinder
Bereiding:
Snijd de kipfilet in reepjes. maak een marinade van 2 el olie, de koenjit, de currypasta of hot curry, gemberpoeder en de sambal. Meng dit goed met de kip en laat even staan. Verdeel ondertussen de bloemkool in hele kleine roosjes. De gemarineerde kip in de resterende 2 el olie bakken tot deze goudbruin is. dan de bloemkoolroosjes erbij doen. 5 minuten mee laten bakken. de knoflook erboven uitpersen. Kokosmelk , 1 1/2 dl water en het verkruimelde bouillontablet erbij doen. goed roeren en ongeveer 10 minuten zachtjes laten stoven op laag vuur. ondertussen de roerbakmie klaarmaken volgens de aanwijzingen op de verpakking. Als je pruttel gaar is, de mais erdoor roeren en de saus binden met wat allesbinder. als laatste de mie erdoor scheppen.
Receptnummer: 444 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 35 min. | Meer recepten van: Gaidy
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept