Ingredienten: (4 pers.):
200 gr.champignons
40 gr. boter
stukje laurierblad
4 eieren
2 knoflookteentjes
1 blik (400 gr.) gepelde tomaten
zout, peper
azijn
peterselie
4 rond uitgestoken sneetjes witbrood | Bereiding:
Champignons in plakjes snijden en bakken met 1 uitgeperst knoflookteentje in de boter. Doe er de tomaten met sap bij -druk de tomaten met een vork enigszins fijn-. Voeg laurier, zout en peper toe. Laat zachtjes sudderen in open pan, nu en dan roeren, totdat er een enigszins gebonden saus ontstaat. Wrijf de rondjes brood aan weerszijden in met de doorgesneden kant van het andere knoflookteentje en rooster in de oven, broodrooster of droge koekepan. Voor het pocheren: ruim water met zout en een scheut azijn in een wijde pan aan de kook brengen. Als het kookt warmtebron temperen zodat het water nauwelijks meer borrelt. Doe de eieren één voor één in een juslepel, dompel deze even in het kokende water en laat het ei er dan uitglijden. Laat ze 3 1/2 a 4 minuten koken. Neem ze met een schuimspaan uit het vocht. Laat uitlekken. Knip eventuele slierten er af. Leg de croutons (brood) op een schotel, leg op elk een ei, daaromheen de saus, bestrooi met gehakte peterselie. |