Nieuws   Zoeken 

Annette's appelcake
Ingredienten: (6 pers.):
het gewicht van 4 eiren,
evenveel suiker( cristalisé)
evenveel zelfrijzend meel
de helft boter of margarine,
vanille suiker, bruine suiker,
1 grote appel,(liefst renet doch alle appelen om te stoven zijn goed)
200 gr rozijnen,
kaneel.
Bereiding:
Klop de eiren en de suiker tot een luchtige massa, laat ondertussen de boter smelten in de springvorm. Doe de bloem en de boter bij de eiren en de suiker. Doe in de cakevorm een laag van deze deeg. Schil de appel(en) e, leg ze op het deeg, alsook de bruine suiker, de rozijnen, bestrooi met de kaneel, en de vanillesuiker.Schep de rest van het deeg hierover. Laat gedurend ong. 60 min. bakken in een matige oven (180 gr). Bestrooi met een weinig bloemsuiker en dien liefst warm op.
Receptnummer: 4451 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: van meervelde annette
Opmerking:
De opgegeven baktijd, kan verschillen van oven naar oven en dient op tijd gecontroleerd te worden.
Steek tijdig met een breinaald of iets dergelijks in het deeg.Komt de naald er droog uit is de cake klaar.Smakelijk.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept