Nieuws   Zoeken 

Reina's 'Chinese Flappen'
Ingredienten: (4 pers.):
8 plakjes diepvries bladerdeeg
boter
250 gr. rundergehakt
1 theel. Chinese kruiden (Mc.Cormick)
of vijfkruidenpoeder (Toko)
ong. 75 gr. tauge
4 eetl. geraspte kaas
klein scheutje ketjap
1 eierdooier
Bereiding:
Plakjes bladerdeeg ontdooien. Oven voorverwarmen op 200-220 gr. Boter smelten en het gehakt kruimelig bakken tot het zijn rode kleur heeft verloren. Kruid het gehakt met het kruidenmengsel. Maak de tauge schoon en voeg dit bij het gehakt. Schep een aantal malen goed door. Neem de pan van het vuur en voeg ketjap en kaas toe. Verdeel het mengsel over de plakjes bladerdeeg. Klap het deeg dubbel. Druk de randen met wat water op elkaar en leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat. Klop de eierdooier met wat water en bestrijk de flappen hiermee. Bak de Chinese flappen in ong. 20-25 minuten gaar.
Receptnummer: 4481 | Categorie: Snack | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: Reina
Opmerking:
Voor kleinere hapjes bladerdeegplakjes halveren en driehoekjes vouwen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept