Nieuws   Zoeken 

Dorien's gehakt met spinazie onder bladerdeeg
Ingredienten: (4 pers.):
300 gr. spinazie (diepvries)
3 eieren
1 theelepel basilicum
1 zakje parmezaanse kaas (50 gr.)
1 kleine prei
30 gr. boter
500 gr. rundergehakt
4 plakjes bladerdeeg
Bereiding:
In een zeef de spinazie laten ontdooien en het vocht eruit drukken. In een kom 2 eieren loskloppen met wat zout en peper, basilicum en parmezaanse kaas. In een koekepan de boter, de prei en na ± 2 min. het gehakt toevoegen. Het gehakt mengsel evt. met (gehakt) kruiden verder op smaak brengen. De spinazie en het eimengsel er bijvoegen en doorroeren. In een ingevette ovenschaal doen. Rol het bladerdeeg uit en klop in een kopje een ei los. Doe een beetje van het losgekl. ei op de rand van de ovenschaal. Leg nu de deeglap over het spinaziemengsel en druk het goed vast. Haal in het midden een klein rondje uit het deeg en maak daarvan een leuke versiering op de deeglap. Bestrijk het deeg met het losgeklopte ei. Bak de taart in ± 35 min. in een voorverw. oven van 225°C
Receptnummer: 4499 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: Dorien Rinsma
Opmerking:
Met verse kruiden, in dit geval basilicum, worden de recepten vaak nog lekkerder!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept