Nieuws   Zoeken 

Jan's mousse van marsepein met amandelcoulis
Ingredienten: (8 pers.):
Mousse:
1/2 liter melk
300 gr marsepein
4 blaadjes gelatine
1 dl room
saus:
3 dl melk
2 eierdooiers
50 gr suiker
amaretto
amandelschilfers
Bereiding:
Mousse: Verkruimel de marsepein in de melk al roerend aan de kook zodat de marsepein volledig opgelost is. Knijp de geweekte blaadjes gelatine goed uit en voeg ze bij de melk van het vuur af. Laat de vloeistof afkoelen en roer af en toe om. Klop de room stijf en schep onder de lobbige melk. Vul met deze mousse 8 timbaaltjes en laat volledig afkoelen. Saus: Klop de eierdooiers met de suiker luchtig op en giet er de kokende melk over. Zet op een zacht vuurtje en laat de saus, onder voortdurend roeren, binden. Neem van het vuur en breng op smaak met een geut amaretto. Laat de saus afkoelen. Amandelschilfers: Roosteren van de amandelschilfers op een pan Hou de timbaaltjes enkele seconden in heet water en stort ze op een bordje. Werk het bord af met de amandelcoulis en versier het bord met geroosterde amandelschilfers.
Receptnummer: 4504 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Jan
Opmerking:
eventueel kan u ook wat amaretto gebruiken in de mousse zelf.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept