Frittata met broccoli en kerstomaat (italiaanse omelet)
Ingredienten: (4 pers.):
200 gr. broccoli
zout
1 ui
3 el olijfolie
5 eieren
peper
2 el fijngehakt basilicum
12 cherrytomaatjes
Bereiding:
Verdeel de broccoli in kleine roosjes en kook deze in ca. 4 min. in ruim kokend water met zout beetgaar. laat ze in een vergiet goed uitlekken. Pel de ui en snijd hem in dunne ringen. Verhit de olie in een koekenpan met een anti-aanbaklaag en fruit de uiringen zachtjes glazig. Klop de eieren los met peper, zout en het basilicum. Verdeel de broccoli en de gehalveerde cherry- tomaatjes over de uiringen en schenk het eimengsel erover. Laat het ei goed tussen de groente lopen. Bak de frittata op matig hoog vuur in ca. 4 min. goudbruin. Keer de frittata op een deksel en laat hem met de ongebakken kant weer in de pan glijden. Bak ook deze kant mooi bruin. Lekker met een gemengde salade
Receptnummer: 453 | Categorie: Lunchgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: c1000
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept