Nieuws   Zoeken 

Reina's Roemeense cake van Gyongi
Ingredienten: (8 pers.):
8 eieren
7 eetl. suiker
7 eetl. bloem
3 eetl. cacaopoeder
3 eetl. gemalen walnoten
1 theel. bakpoeder
Creme:
150 gr. (room)boter
150 gr. poedersuiker
2 theel. koffiepoeder (nescafe)
-------------------
Glazuur origineel:
100 gr. melkchocolade
creme fraiche
Kan ook met een pakje chocoladeglazuur van Baukje
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 150 gr. Splits 7 eieren en klop de eiwitten stijf met de suiker. Voeg de eierdooiers toe en mix zachtjes. Voeg bloem (zeef), gemalen walnoten, cacaopoeder en bakpoeder toe en werk door elkaar. Giet het mengsel in een ingevette spring- of grote cakevorm (of maak een vierkant op een met bakpapier beklede bakplaat). Zet deze in het midden van de oven gedurende ong. 1 uur. Steek een breinaald in de cake als deze er droog uitkomt is de cake gaar. Laat afkoelen. Creme: Meng de boter met de poedersuiker, een eidooier en koffiepoeder en roer alles goed door. Smeer dit op de afgekoelde cake. Glazuur: Laat de melkchocolade zachtjes smelten (niet koken) met een beetje creme fraiche. Laat een beetje afkoelen en smeer over de creme.
Receptnummer: 4535 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Reina
Opmerking:
Dit recept heb ik van de familie waar wij logeerden tijdens onze vakantie in Roemeniƫ.
Dit recept heb ik gekregen van de familie die wij ondersteunen en gelogeerd hebben tijdens onze vakantie.
Het is een heerlijk (maar machtig) hapje bij de koffie. De glazuur van Baukje wordt wel iets harder maar is wel makkelijker.
De cake werd daar in vierkantjes gesneden. Het aantal personen is dus variabel.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept