Nieuws   Zoeken 

Giuli's met couscous gevulde kip (niet echt snelklaar)
Ingredienten: (4 pers.):
1 kip
100 g couscous
50 g rozijnen
50 g amandelschaafsel
4 ontpitte en fijngehakte dadels
1 el suiker
1,5 tl nootmuskaat
1,5 tl kaneel
zout
peper
25 g gesmolten boter
Bereiding:
Verdeel de couscous over een bakplaat en besprenkel hem met warm water met wat zout. Wrijf de couscous tussen de vingers, zodat een kruimelig geheel ontstaat en de korrels beginnen op te zwellen. Laat de couscous 15 minuten staan. Vul een grote pan waarin een vergiet past voor de helft met water en breng dit aan de kook. Doe de couscous in een met schone theedoek belegde vergiet. Plaats het vergiet in de pan en zorg en zorg ervoor dat de couscous het water niet raakt. Draai de hittebron laag, leg een deksel over het vergiet en stoom de couscous onder af en toe doorscheppen 20 minuten. Doe de couscous in een kom en voeg er de rozijnen, het amandelschaafsel, de fijngehakte dadels, de suiker, de nootmuskaat, de kaneel en wat zout en peper aan toe. Meng alles goed. Vul de buikholte van de kip met het couscousmengsel. Steek de opening van de kip dicht met cocktailprikkertjes. Leg de kip in een braadslede en bestrijk hem met de gesmolten boter. Braad de gevulde kip ca. 1 uur in een op 175 graden Celcius voorverwarmde oven tot zij gaar is. Bestrijk de kip tijdens het braden regelmatig met het afgedropen vet.
Receptnummer: 4540 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 70 min. | Meer recepten van: Giuli
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept