Groenteterrine
Ingredienten: (4 pers.):
7 eieren (M)
1 bloemkool
zout
150 gr. sperziebonen
150 gr. worteltjes
1 rode paprika
2 bosuitjes
200 ml creme fraiche
peper
nootmuskaat
1 el olijfolie
staafmixer of keukenmachine
cakeblik
Bereiding:
Verwarmde oven voor tot 150C Kook 4 eieren ca. 4 min. tot het wit stevig is. laat ze schrikken en pel ze. Verdeel de bloemkool in roosjes en kook ze in weinig water met zout in ca. 10 min. gaar. Maak intussen de sperziebonen, de worteltjes en de paprika schoon en snijd ze in kleine blokjes. Blancheer de sperziebonen en de worteltjes ca. 2 min. in een pan met kokend water en spoel ze af in een vergiet onder koud stromend water. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Giet de bloemkooi af en pureer de roosjes met de staafmixer of in de keukenmachine. Meng de crème fraiche en de ongekookte eieren erdoor. Voeg peper, zout en nootmuskaat naar smaak toe en schep de blokjes groente, de bosuiringetjes en paprikablokjes erdoor. Vet een cakevorm goed in met olie en schep de helft van de bloemkoolpuree er. in. Leg de gekookte eieren erop en schep de rest van de bloemkoolpuree erover. Bak de terrine in de oven in ca. 45-60 min. goudbruin en gaar. De terrine is gaar als een satéstokje, dat u tot het midden in de terrine steekt, er weer droog uitkomt. laat de terrine uit de oven ca, 10 minuten in de vorm staan. leg een platte schaal op de vorm, keer ze samen en laat de terrine op de schaal glijden. Serveer de terrine lauwwarm.
Receptnummer: 455 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 90 min. | Meer recepten van: c1000
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op https://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept