Nieuws   Zoeken 

@3anne's kip met geitenkaas en zongedroogde tomaat
Ingredienten: (4 pers.):
4 kipfilets
4 zongedroogde tomaten uit een pot
100 gram zachte geitenkaas
4 blaadjes basilicum
3 lenteuitjes
1 losgeklopt ei
1 kop witbroodkruim
2 eetlepels gesmolten boter of olijfolie
Bereiding:
Sla de kipfilets plat tussen plastic folie. Snij de gedroogde tomaten klein. Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de filets plat op een plank en droog ze met keukenpapier. Doe de geitenkaas, de ui, de tomaat en de basilicum in een kom en meng het door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de vulling over de helft van iedere kipfilet. Rol de kip op, start bij de lange kant, zet de opgerolde kipfilet met keukentouw /prikker vast. Doop de kipfilets in het losgeklopte ei en laat het te veel terug lopen in de kom. Rol de filets door het broodkruim en zet ze koud weg. ( Dit kan tot 4 uur van te voren worden gedaan) Leg de filets in een ovenschaal, giet de gesmolten boter erover en zet de schaal gedurende 20 minuten in de oven. Verwijder het keukentouw/prikker en snij de rolletjes diagonaal in plakken. Lekker met een salade en b.v. gebakken aardappeltjes
Receptnummer: 4585 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: @3anne
Opmerking:
Een zalig gerecht waar je mee voor de dag kan komen. De filets vullen kan je al een dag eerder doen en ze door het ei en de broodkruim rollen al 4 uur van te voren. Hou je mooi tijd over voor andere dingen. Je huis op orde maken b.v.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept