Nieuws   Zoeken 

Tineke's moeders bruine bonensoep
Ingredienten: (4 pers.):
1 blik bruine bonen
2 uien
250 gr gehakt(balletjes)
4 sausijsjes (of 1 grote verse worst, de enige echte komt uit grunn)
2 handenvol rijst
bouillonblokjes
Bereiding:
doe het blik bruine bonen in een ruime soeppan voeg 1 vol blik water toe aan de bruine bonen snijdt de uien grof kook het geheel op een rustig vuurtje met 3 bouillonblokjes kook de gehaktballetjes gaar in een apart pannetje (giet over de balletjes kokend water, als het geheel weer kookt kunnen de balletjes in de soep) voeg als de soep kookt, de sausijsjes (of worst), de gehaktballetjes en de rijst toe kook de soep tot de rijst door en door gaar is
Receptnummer: 4588 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: tineke
Opmerking:
mijn oma vervangt een deel van de rijst door parelgort. suggestie: voeg naar smaak andere (soep)groenten toe, bijvoorbeeld prei, bleekselderij, wortel. Vegetariers kunnen evt. het vlees weglaten, de bonen in combinatie met de rijst vormen een volwaardige maaltijd. Dit recept is dus ook ideaal voor gezinnen met vleeseters en vegetariers aan 1 tafel, kook de soep met groentebouillon en kook het vlees apart van de soep.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept