Chocolademousse met mango
Ingredienten: (4 pers.):
150 gr. pure chocolade
5 el melk
2 blaadjes gelatine
2 el cream sherry
1 mango
kaneelpoeder
Bereiding:
Breek de pure chocolade in stukjes. Doe de chocolade met melk in een pannetje en zet dit in een pan met kokend water. Laat de chocolade al roerend smelten. Neem de pan van het vuur. Week de blaadjes gelatine 5 min. in ruim koud water. Breng in een ander pannetje de cream sherry aan de kook en los de goed uitgeknepen gelatine erin op. Roer de opgeloste gelatine door de chocolade en laat het mengsel in de koelkast afkoelen en iets opstijven. Klop de slagroom stijf en spatel hem door de afgekoelde chocolade. Laat de mousse in de koelkast in ca. 2 uur opstijven. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in mooie parten van de pit los. Schep met twee natgemaakte lepels mooie eivormige bolletjes en leg er telkens drie op een bord. Garneer met de mangoparten en bestuif het bord met een beetje kaneelpoeder.
Receptnummer: 460 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 150 min. | Meer recepten van: c1000
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept