Nieuws   Zoeken 

Tineke's samosa's
Ingredienten: (4 pers.):
filodeeg (eventueel te vervangen door loempiavellen)
500 gr (kip)gehakt
1 prei (fijngesnipperd)
indiaase kerriepasta (birjani)
paneermeel
zout
peper
Bereiding:
Bak het gehakt zonder boter rul. Voeg de prei toe en bak dit even mee. Kruidt het mengsel naar smaak met de kerriepasta en zout en peper. Bindt het geheel met het paneermeel, zodat het vocht opgenomen is. Laat het mengsel afkoelen. Laat het filodeeg ontdooien. Vouw 1 deeg lap met water ertussen, op tot een lange smalle strook deeg. Doe een schepje vulling op het deeg en maak er een driehoekig pakketje van. Maak de samosa's gaar in de frituurpan of in de oven.
Receptnummer: 4600 | Categorie: Snack | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: tineke
Opmerking:
Samosa's kunnen heel goed ingevroren worden. Vries ze dan wel eerst los in alvorens ze samen in een zakje o.i.d. te doen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept