Danielle's appel-kaneelcake
Ingredienten: (8 pers.):
180 gr. boter (kamertemp.)
1/2 kop bruine suiker
3 eieren
1 kop zelfrijzend bakmeel
1/2 kop bloem
1 theelepel kaneel
125 ml melk
1/2 kop rozijnen
1 appel in plakjes gesneden
1 eetlepel warme (abrikozen)jam (even in de magnetron)
poedersuiker
Bereiding:
oven voorverwarmen op 180 graden roer de boter en suiker romig en klop er een voor een de eieren door zeef meel, bloem en kaneel en voeg dit toe aan het botermengsel samen met de melk roer de rozijnen erdoor schenk het beslag in een ingevette springvorm van 20 cm en leg de plakjes appel in een cirkel op het beslag bak de cake 55-60 minuten en bestrijk hem met de jam en bestrooi hem met poedersuiker (met eventueel nog wat extra kaneel erdoor) af laten koelen en je hebt een heerlijke verrassing voor bij de koffie of thee!
Receptnummer: 4626 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Danielle
Opmerking:
dit is oorspronkelijk een Engels recept, vandaar dat bepaalde ingredienten in 'kop' (cups) staan aangeduid
1 kop = 250 ml (gewoon afmeten in een maatbeker)
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept