Broodjesbuffet
Ingredienten: (6 pers.):
1 pak Kaiserbroodjes
1 pak ltaliaanse bollen
1 pak witte Petit Pain
125 gr. koude boter
150 gr. vleeswaar naar keuze, bijvoorbeeld: Coburger ham,
boerenachterham of aspergeham, vleeswaar met ei,
150 gr. kaas naar keuze, bijvoorbeeld: komijnekaas, belegen kaas of oude kaas
200 gr. zalmsalade
100 gr. gerookte zalm
paprikapoeder
1/2 bakje cherrytomaatjes
zoetzure augurkjes zeer fijn
6 eieren
fijngeknipt bieslook
Bereiding:
Bak de broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking af. Schep met een boterbolletjeslepeltje mooie bolletjes uit de boter of maak klimopblaadjes van de boter (zie opmerkingen). Verdeel de vleeswaren en de kaas over een mooie schaal. Doe de salade over op een schaal. Verdeel de gerookte zalm rond de zalmsalade. Bestuif de salade met paprikapoeder. Snijd de augurken in waaiertjes en garneer de saladeschaal met de augurkwaaiertjes en de cherrytomaatjes. Zet de broodjes met het beleg en de boter op tafel. Bak mooie omeletten van de eieren en serveer ze op een lekker broodje bestrooid met peper en zout en bieslook naar smaak.
Receptnummer: 463 | Categorie: Lunchgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: c1000
Opmerking:
TIP Boterbolletjes scheppen
Vouw het boterpapier open. Doop een boterbolletjeslepeltje in een bakje met heet water en schep mooie bolletjes uit het pakje boter. Tik het lepeltje tegen de rand van een stevig schaaltje om de bolletjes uit het lepeltje te krijgen. Keer het pakje boter en schep uit de ondere kant ook mooie bolletjes. Doop telkens na 2 bolletjes het lepeltje in heet water.
Klimopboterblaadjes
Vul een zachte botervorm (bijv. klimopblaadjes) met zachte boter en laat ze in de diepvries bevriezen. Neem de vorm 15 min. van tevoren uit de diepvries en druk de blaadjes er voorzichtig uit
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept