Nieuws   Zoeken 

Els' geglazuurde kinderkoekjes
Ingredienten: (4 pers.):
200 gr. bloem
150 gr. boter
100 gr. basterdsuiker
mespuntje zout
200 gr. gezeefde poedersuiker
10 gr. cacao
1 eiwit
ong. 20 smarties
rozijntjes
Bereiding:
( de 50 min. is incl. het laten rusten van het deeg) Verwarm de oven voor op 175 graden. Beboter een bakplaat of leg er bakpapier op. Doe de boter, bloem, basterdsuiker en zout in een kom en snijd de boter met 2 messen in kleine stukjes door de bloem. Kneed er een deegbal van en laat deze ong. 30 minuten op een koele plaats rusten. Rol het deeg daarna uit op een met bloem bestoven aanrecht tot een lap van ong. een 1/2 cm dik. Steek er met een glas rondjes uit en leg ze op de bakplaat. Bak de koekjes in ong. 20 minuten gaar en goudbruin. Laat ze dan even afkoelen. Maak in de baktijd het glazuur voor de garnering. Roer de cacao door 100 gr. poedersuiker en doe er al roerend zoveel druppels water bij dat je een dik smeerbaar mengsel krijgt. Blijf doorroeren tot het glimmen. Nu heb je dus chocoladeglazuur. Van de andere 100 gr. poedersuiker maak je het volgende: Klop het eiwit los en doe al roerende zoveel eiwit bij de poedersuiker tot je hetzelfde effect krijgt als bij de chocoladeglazuur. Bestrijk de ene helft van de koekjes met chocoladeglazuur en de andere helft met de gewone witte. Druk in het midden een smartie als neus en maak met de rozijntjes twee ogen. Maak de mond bij de witte glazuur met een beetje chocoladeglazuur en bij de andere andersom. Je kunt het ook met wat hagelslag doen of hagelslag gebruiken om haren te maken bijvoorbeeld. Veel plezier!
Receptnummer: 4650 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 50 min. | Meer recepten van: Els Herrenberg
Opmerking:
Zelfs met kleuters kun je deze koekjes al maken en het is hartstikke leuk om te doen op een regenachtige (vakantie)dag!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept