Nieuws   Zoeken 

Barbara's groene koolrolletjes gevuld met gehakt
Ingredienten: (2 pers.):
1 groene kool
250 gram hoh gehakt
1/2 losgeklopt ei
1/2 zakje Silvo gehaktkruiden met ui
zakje jachtsaus
Bereiding:
Lelijke buitenbladeren van kool afhalen en weggooien. Daarna 6 bladeren lossnijden. Ca. 15 minuten koken in lichtgezouten water. Uit laten lekken en iets af laten koelen. Gehakt aanmaken met gehaktkruiden met ui en ei of op eigen manier met ui. In 6 porties verdelen. Met scherp mesje harde delen van nerven uit bladeren snijden, zonder deze te beschadigen. Op ieder blad portie gehakt leggen en uitsmeren. Boven- en onderkant van blad over gehakt leggen en bladeren over de breedte oprollen. Naast elkaar in beboterde ovenschaal leggen. Jachtsaus maken volgens gebruiksaanwijzing en over koolrolletjes schenken. Ca. 25 minuten bakken in voorverwarmde oven op 200 graden.
Receptnummer: 4655 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 50 min. | Meer recepten van: Barbara
Opmerking:
Dit smaakt goed met gebakken aardappelschijfjes met ui en magere spekblokjes en met als frisse tegenhanger appelcompote.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept