Nieuws   Zoeken 

Barbara's koolraapsoep met kerriepistolets
Ingredienten: (4 pers.):
2 kruimige aardappels, in blokjes gesneden
1 grote ui, gesnipperd
100 gram boter of margarine
zak panklare koolraap (500 gram)
2 vleesbouillontabletten
4 bruine pistolets
3 theelepels kerriepoeder
1 theelepel paprikapoeder
125 ml. crème fraiche
200 gram gekookte hamblokjes
Bereiding:
Helft van boter in soeppan verhitten en ui ca. 3 minuten bakken. Aardappelblokjes en koolraap toevoegen en ca. 3 minuten meebakken. 1/4 liter water en verkruimelde bouillontabletten toevoegen en het geheel afgedekt in ca. 10 minuten gaar koken. Van vuur af aardappels en koolraap pureren met de staafmixer. Nog 3/4 liter water toevoegen en aan de kook brengen. Crème fraiche en hamblokjes erdoor roeren en op smaak brengen met zout en peper. Andere helft van boter en kerriepoeder door elkaar mengen. Pistolets opensnijden en besmeren met kerrieboter. Soep bestrooien met paprikapoeder en serveren met pistolets.
Receptnummer: 4657 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Barbara
Opmerking:
Dit is een recept uit een stokoude Allerhande.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept