Nieuws   Zoeken 

Reina's koolraapstamppot met rauwe andijvie (voor Sylvia)
Ingredienten: (4 pers.):
750 gr. aardappelen
750 gr. koolraap
150 gr. magere gerookte spekblokjes
1 ui
100 gr. champignons
400 gr. andijvie
1 el. boter
ong. 1 dl. melk
zout, peper, nootmuskaat
Bereiding:
Aardappels schillen en in stukjes snijden. Koolraap in plakken snijden en schillen. De plakken wassen en in blokjes snijden. Aardappelen met koolraap in weinig water met zout in ca. 25 minuten gaarkoken. Intussen in koekepan de spekblokjes uitbakken. Pel en snipper de ui. Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes. Fruit ui en champignons ong. 5 minuten met de spekblokjes mee. Intussen andijvie wassen en in dunne reepjes snijden. (Kant en klaarpak is makkelijker). Giet de aardappelen met de koolraap af en stamp ze fijn. Roer de boter en wat melk erdoor tot een smeuige stamppot ontstaat. Schep de andijvie en het spekmengsel door de stamppot en breng deze op smaak met peper en nootmuskaat.
Receptnummer: 4660 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: Reina
Opmerking:
Voor Sylvia, Dit recept stond in een boekje. Ik hou niet van koolraap, dus niet gemaakt en ook geen idee of het lekker is. Maar zo te zien lijkt het een beetje op de gewone andijviestamppot. Eet smakelijk.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept