Appeltaartjes
Ingredienten: (6 pers.):
3 appels
2 gevulde koeken
3 el rozijnen
rasp van 1 citroen
6 lage ingevette taartvormpjes (doorsnede ca. 10 cm)
6 ontdooide plakjes bladerdeeg
beetje suiker
abrikozenjam
Bereiding:
Verwijder de klokhuizen uit de geschilde en gehalveerde kleine stevige appels, en snijd ze waaiervormig in. Verkruimel gevulde koeken en meng met de rozijnen en de citroenrasp. Bekleed de taartvormpjes met ontdooide plakjes bladerdeeg en snijd de overhangende randjes af. Bak de taartjes 10 min. in een voorverwarmde oven (200 'C) met een steunvulling, Neem het bakpapier met de steunvulling uit de vormpjes en verdeel het koekmengsel en de appel erover. Bestrooi ze met een beetje suiker en bak ze in de voorverwarmde oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Bestrijk ze met abrikozenjam
Receptnummer: 467 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: c1000
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept