Nieuws   Zoeken 

Beppie's gehaktballetjes op z'n Zweeds.
Ingredienten: (6 pers.):
1 eetl. boter
1 fijngehakte ui
1 grote gekookte aardappel (fijngeprakt)
3 eetl. droog broodkruim of paneermeel
1 pond rundergehakt
5 eetl. slagroom
1 ei
1 eetl. peterselie
2 eetl boter
2 eetl. olie
1 eetl. bloem
Voor het sausje:
2 eetl. dunne room of slagroom
Bereiding:
Smelt in een kleine braadpan de eetl. boter. Bak hierin de uien tot ze glazig zijn, maar niet bruin! Doe in een grote kom de uien, de geprakte aardappels, brood of paneermeel, gehakt, slagroom, zout, ei en peterselie. Kneed deze massa goed door elkaar tot alles goed vermengd is en het een glad en luchtig mengsel is. Maak van dit mengsel kleine balletjes, van ong. 3 cm. doorsnee. Leg de balletjes op een schaal en bedek ze met huishoudfolie. Zet ze nog even in de koelkast! Smelt de 2 lepels boter samen met de olie in een pan. Braad hierin de balletjes aan alle kanten, door de pan voortdurend te schudden, in ong. 10 minuten bruin. Neem de balletjes uit de pan en giet het vet eraf. Roer de bloem door het vet. Roer vervolgens de room erdoor en kook deze saus een paar minutentot hij dik en glad is. Giet de saus over de balletjes en dien ze op! Eet smakelijk!!
Receptnummer: 4675 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Beppie Soeurt-Bax
Opmerking:
Dit kun je als hartig hapje opdienen bij een glaasje!
Maar ook bij een hoofdmaaltijd, met aardappels en groente!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept