Lotje's Sloppy Joe
Ingredienten: (4 pers.):
400 gr. half-om-half gehakt
1 grote ui
1 groene paprika
1 blikje tomatenpuree
1 eetlepel mosterd
1 krop ijsbergsla
1 vleestomaat
4 italiaanse bollen
Yogonaise
worchestersaus
tabasco
tomatenketchup
peper & zout
Bereiding:
Verwarm oven voor op 225 graden. Bak het gehakt rul en snipper intussen ui en paprika fijn. Voeg ui en paprika bij het gehakt en bak het kort even aan. Voeg blikje tomatenpuree toe; even goed doorverhitten. Mosterd, scheut worchestersaus, scheutje tabasco en flinke dot tomatenketchup erbij (dit naar eigen inzicht). Verse peper en zout om het op smaak te maken. Snijd de italiaanse bollen doormidden en verwarm ze in de oven (zorg dat bovenkant lekker krokant is). Haal de bollen uit de oven, besmeer ze met Yogonaise (niet te zuinig), fijngesneden ijsbergsla erop, schep het gehaktmengsel op de broodjes en garneer met plakje vleestomaat. Andere helft van de bol erop en smullen maar.
Receptnummer: 4701 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Charlotte
Opmerking:
Zorg dat je servetjes of keukenrol bij de hand hebt....dit gerecht vraagt om knoeien. Het heet niet voor niets Sloppy... Dit gerecht is absoluut geschikt voor een winterse zondagavond...met wat vrienden en een lekker glas rode wijn.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept