Nieuws   Zoeken 

Ronny's rundvlees in bladerdeeg
Ingredienten: (4 pers.):
1 kilo aardappelen
1 pond rundvlees
4 blaadjes bladerdeeg
1 zakje conimex ketjapsatesaus
sambal-knoflook-ketjap
zout en peper
Bereiding:
vlees aan blokjes snijden en fruiten met peper zout knoflook en een klein scheutje ketjap. Dirt moet wel 2 uur sudderen maar kan je de avond ervoor eventueel doen. Aarappelen schillen en koken, bijna gaar, in partjes snijden en in een ingevette ovenschaal leggen. Zakje ketjapsatesaus aanlengen met wat water, door het vlees roeren. Dat over de aarappelen in de ovenschaal gieten en afdekken met plakjes (roomboter) bladerdeeg. (Ontdooien en even uitrekken). Bestrijken met eigeel of koffieroom. In een voorverwarmde oven op 175 graden, 30 min. eventueel even de grill aan voor een bruin korstje. Eten met een frisse salade.
Receptnummer: 4702 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 60 min. | Meer recepten van: Ronny van Etten
Opmerking:
Het vlees moet wel 2 uur sudderen maar dat kan je ruim van te voren doen.
Desnoods al kant en klaar ingevroren, dan is de bereidingstijd30 min. en dan 30 min in de oven. Ik ben er altijd zo mee klaar, maak het sochtends en hoef alleen de oven aan te zetten.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept