Nieuws   Zoeken 

Gwen's zalm en prei schotel
Ingredienten: (3 pers.):
1 pakje prei a la creme (diepvries)
2 zalmmoten (diepvries of vers)
1 zakje aardappelpuree
melk
beschuiten of paneermeel
enkele klontjes boter
parmezaanse kaas
Bereiding:
Ontdooi de prei en verdeel deze over de bodem van een ovenschaal (llasagneschaal werkt goed). Snij de gedeeltelijk of geheel ontdooide zalm in kleine stukjes en verdeel deze over de preilaag. Bereid de aardappelpuree volgens gebruksaanwijzing met de melk en verdeel deze als het klaar is over de prei/zalmlaag. Strijk glad met een lepel. Verkruimel de beschuiten en verdeel deze over de schotel of gebruik hiervoor een ruime hoeveelheid paneermeel (beschuiten hebben de voorkeur). Bestrooi het geheel met een laagje parmezaanse kaas en verdeel hier een paar klontjes boter over. Plaats de schaal in een voorverwarmde oven (ongeveer 225 graden) en wacht tot de bovenste laag een kleurtje heeft (tussen de 15 en 20 minuten). NB: voor een pittg resultaat gebruik ipv parmezaanse kaas geraspte oude kaas en strooi over de preilaag wat cayennepeper en knoflookpoeder. Eet smakelijk
Receptnummer: 4704 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: Gwen
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept