Sabina's sambal goreng boontjes |
Ingredienten: (2 pers.):
Rijst
200 gram kipfilet
1 ui
350 gram sperciebonen (of een pot)
1 blikje bamboescheuten
stukje santen
1 zakje sambal goreng
2 theelepels laos
2 theelepels ketoembar
komkommer | Bereiding:
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzingen. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en maak de sperciebonen schoon. Het makkelijkst en het snelst is natuurlijk wanneer je geen verse sperciebonen maar blik/pot neemt, net zo lekker. Wanneer je verse sperciebonen gebruikt, kook deze ongeveer 15 minuten. Snijd intussen de ui in kleine stukjes. Bak de kipfilet in boter lekker bruin, en voeg de ui toe. Wanneer de ui glazig is voeg dan de (gekookte) sperciebonen toe. Voeg tevens het blikje bamboescheuten en de kruiden (laos en ketoembar) toe. Om het allemaal een beetje smeuiig te maken, voeg een half kopje water toe samen met het zakje kruiden Sambal Goreng en het blokje santen (ongeveer 2 cm) toe aan het kip/sperciebonen mengsel. Laat alles ongeveer 5 a 10 minuten lekker sudderen. Neem de komkommer als bijgerecht. Eet smakelijk |
Receptnummer: 4748 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: Sabina |
Opmerking: Het is het lekkerst wanneer je dit een dag van te voren klaarmaakt zodat de kruiden lekker in de sperciebonen en de kip kunnen trekken. Je kan het net zo pittig maken als je wilt. 1 zakje Sambal Goreng is behoorlijk pittig... dus probeer uit! |
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl |
Functies: Print dit recept |