Nieuws   Zoeken 

Stephanie's mozarella in een krokant jasje
Ingredienten: (4 pers.):
1 bol mozarella kaas (op basis van buffelmelk)
4 "bladen" brickdeeg (rond)
provence kruiden
4 sneden gerookte zalm (grote)
boter
Bereiding:
Voor 4 pakketjes: Verwarm de oven op +/- 180°C Neem de bol mozarella-kaas en snij hem in 4 gelijke sneden. Leg de gerookte zalm op uw werkblad en leg op elk de mozarella + doe de provence-kruiden bovenop de mozarella. Sluit de gerookte zalm volledig rond de mozarella. Beboter de brickdeeg langs de bovenzijde(met gesmolten boter inborstelen). Leg hierop nu, onderaan in het midden +/- 5 cm van de rand, het pakketje en maak een envelop dmb de onderste flap eerst over de mozarella/zalm te leggen, nadien de linkerflap, en erna de rechterflap erover. Nu kan je, door het pakketje naar boven toe te "rollen" de rest van de brickdeeg rond de mozarella/zalm doen. Steek de pakketjes in de voorverwarmde oven tot wanneer deze mooi goud kleuren (+/- 15'). Smullen maar!
Receptnummer: 4752 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Stephanie
Opmerking:
Dit recept kan ook gemakkelijk met geitekaas (voor de liefhebbers) klaargemaakt worden (ipv mozarella). Het recept kan zowel als voorgerecht, hoofdgerecht, lunch en zelfs als aperitiefhapje gemaakt worden (succes gegarandeer!).
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept