Nieuws   Zoeken 

Anna's kalkoen in een witte wijnsaus
Ingredienten: (2 pers.):
3 kalkoenfilet
4 sjalotjes of 1 klein uitje
75 gr boter
1 teentje knoflook
2 dl droge witte wijn
1/2 kippebouilontablet
1 bekertje creme fraiche
zout en peper
12 takjes bieslook
5 takjes peterselie
Bereiding:
Sjalotjes pellen en fijnsnipperen, Kalkoen in reepjes snijden. 50 gr boter in stukjes snijden en in koelkast leggen. IN kopje bieslook en peterselie fijnknippen. Rest van de boter verhitten sjalotjes ca. 2 min bakken, knoflook erboven uitpersen. Reepjes kalkoen toevoegen en rondom aanbakken.Witte wijn 1 dl warm water en bouilltablet erdoor roeren Zonder deksel zachtjes ca. 5 min stoven. Kalkoen met schuimspaan uit de pan halen. Op hoog vuur vocht tot ongeveer de helft inkoken. Creme fraiche erdoor roeren en ca. 2 min. laten meekoken. Pan van het vuur afzetten en met garde de klontjes boter erdoor roeren. Vlees terug doen in de pan en afmaken peper ,zout, bieslook en peterselie. Lekker met lintmacaroni en gemengde salade.
Receptnummer: 4757 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 35 min. | Meer recepten van: Anna Grouls
Opmerking:
Kan goed van tevoren worden klaargemaakt, warm maken in de magnetron
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept