Avocado-hamcocktail
Ingredienten: (4 pers.):
1 limoen
1 vleestomaat
2 el olijfolie
1 tl mosterd
1 tl suiker
peper, zout
150 gr. hamblokjes
2 rijpe avocado's
4 el zure room
2 el fijngehakte peterselie (of koriander)
Bereiding:
Pers de limoen uit. Ontvel de tomaat, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes. Klop een dressing van de helft van het limoensap, de olijfolie, de mosterd, de suiker en peper en zout naar smaak en schep de tomaatstukjes en de hamblokjes erdoor. Halveer de avocado’s, wip de pitten eruit, schep het vruchtvlees uit de helften en snijd het in stukjes. Schep het door het tomatenmengsel en vul de avocadohelften met de salade. Klop de zure room met 1 el limoensap en zout naar smaak los en lepel het over de salade. Garneer met de peterselie
Receptnummer: 476 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 15 min. | Meer recepten van: c1000
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept